Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması beklenen memur maaşı zammı konusu, memur kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz Ocak ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 25 zam kararı, ertesi gün yüzde 30 olarak revize edilmişti. Ancak bu zam oranı, memur kesiminin beklentilerini karşılamamıştı.

Memurların özellikle seçimlerden önce ek zam talepleri sosyal medyanın gündeminde. Bazı iddialara göre, seçim öncesi memurlara seyyanen zam yapılması planlandı fakat son büyük deprem felaketi nedeniyle bu plan ertelendi. Ocak ayında ise büyük bir zam planlanıyor. Detaylar haberimizde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı memur maaş zamları için toplu sözleşmeleri işaret etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tüm zamları yaptık diyerek seçim öncesi bir zam için kapıları kapatmıştı.

Memur ve emeklileri zamları için görüşmeler başlıyor..

Memur ve emeklilerinin zam görüşmeleri, 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Burada 6 aylık periyodlarla, iki yıl boyunca yapılacak zamlar ve ek kazanımlar görüşülecek, karara bağlanacak. Seçimleri Cumhur ittifakının kazanması halinde Yetkili konfederasyon Memur Sen ile hükümet masaya oturacak.

Yapılan görüşmeler sonrasında zamlar belli olacak. Kamu işçilerine verilen yüzde 40 tekliften sonra memur ve emeklileri için de beklentiler yükseldi. Kamu işçileri ile memurlara verilen tekliflerin de yakın olduğunu belirtmek lazım.

Temmuz ayında büyük zam planlanıyor..

Kamu işçilerine olduğu için memurlara da temmuz toplu sözleşme masasında büyük bir zam planlandığı ileri sürüldü. En düşük memur maaşlarına bir iyileştirme yapılacak. Bunun yanı sıra maaşlara yüzde 35-45 civarında ilk 6 aylık bir toplu sözleşme zammının verilmesi bekleniyor. Memurların ciddi oranda düşen alım gücü bunu zaruri hale getiriyor. Bayram ikramiyeleri gibi konular da toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelecek.

Editör: Güler Sağlam