En düşük memur maaşının 22 bin lira olması beklenen süreçte, yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrası 22 bin liranın şimdiden 18 bin liraya düştüğü ifade ediliyor.

Ekonomik faktörler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, enflasyon oranları ve diğer etkenler, memur maaşları üzerindeki olumsuz etkisini baskın şekilde hissettirmeye devam ediyor. Kamu çalışanları arasında en düşük emmur aylığında büyük bir beklenti oluşturmuşken, mevcut koşulların hedeflenen maaş düzeyine ulaşmada zorluklar yarattığı görülüyor.

ALIM GÜCÜ 18 BİN TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 bin TL sözünün verildiği tarihte 1128 dolar olan 22 bin TL, şu an 948 dolara düşmüş durumda. Üstelik vaadin gerçekleşmesine hala 48 gün var. Faktörlerin bu şekilde seyretmesi durumunda memurun yine enflasyona kurban edilmesi muhtemel gözüküyor.

22 BİN LİRA GÜNCELLENMELİDİR!

22.000 TL seçim vaadinin yaşanan yeni koşullar sonrasında güncellenmesi elzemdir.

TEPKİLER ARTIYOR!

Öte yandan memurlar özellike sosyal medyadan bu duruma tepki gösterirken, “İşçi maaşları ENAG'a göre, Memur maaşları TÜİK'e göre ancak zamlar DOLAR'a göre yapıldığı sürece Memurlar açlık sınırında olmaya devam edecektir.” Paylaşımları yapıyorlar.

SENDİKALAR KUTLAMA DERDİNDE!

Öte yandan, sendikaların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 bin TL olarak açıkladığı maaş sözünü yakından takip etmesi ve bu konuda kararlı bir tutum sergilemesi beklenirken, bazı sendikaların sessiz kalması ve açıklama yapmaması, kamu çalışanları arasında tepkilere neden oluyor. Ayrıca, sendikaların bakanlar kurulunu ve Türkiye'nin yüz yılını kutlamakla meşgul olması ve birçok sendikanın bu kutlamalara yarış halinde katılması, memurlar arasında rahatsızlık yaratıyor.