Temmuz ayında gerçekleşecek enflasyon farkı ile refah payı zammına gözler çevrilirken, özellikle 7 bin 500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alanlar için Çalışma Bakanı bilgin’in açıklamaları sonrası büyük bir beklenti oluştu.

Memur hayal kırıklığı yaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında, memurları enflasyonla mücadelede yalnız bırakmayacaklarını söylemesi gözleri refah payı zammına çevirdi. Erdoğan’ın müjde olarak sunulan açıklamaları memurlar arasında tam bir hayal kırıklığı oluştururken seçimler öncesinde bu açıklamanın memur camiasındaki etkisini hep beraber göreceğiz.

İşçi %60 zam pazarlığı yapıyor..

İşçilerin Türk-İş ve HAK-İŞ sayesinde %60 zam pazarlığı yaptığı bugünlerde, memurların tüm tepkisi Memur Sen Konfederasyonuna dönmüş durumda.  %50 zam yada 3 bin TL seyyanen zam beklentisinde memur, Asgari ücrete de en az %30 zam yapılması beklentileri sonrasında memura temmuzda yapılacak %50 zam oranın 17 bin Lira etmeyeceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Akşener: İlk yapacağımız şey emekli ve emekçilerimize yüzde 50 zam yapmaktır

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İlk yapacağımız şey, temmuz ayının başında bütün emekli ve emekçilerimize yüzde 50 zam yapmaktır." açıklamasında bulundu. Akşener’in açıklamaları sonrası memurlar paylaşımlarıyla Akşener’e teşekkür ederken, memur zammı konusunda Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir vaatte bulunmaması da merak konusu oldu.