Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, yıllardır ödenen refah payı ve seyyanen zammın bu yıl yürürlükten kalkabileceğini belirtti.

SGK Uzmanı Karakaş Refah Payı İmkansız Dedi

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, emekli ve memurlara yapılan refah payı ve seyyanen zamma ilişkin yaptığı açıklamada, “Seyyanen zam ve refah payı ödemesi yapılacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Karakaş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 25.75 olmasını beklediğini belirtirken, memur zamları için oldukça karamsar bir tablo çizdi.

Son 19 Yılda Vergi Yükü Emekçilerin Sırtına Yüklendi: Doktorun Kaybı 88 Bin, Hemşirenin 41 Bin Lira Son 19 Yılda Vergi Yükü Emekçilerin Sırtına Yüklendi: Doktorun Kaybı 88 Bin, Hemşirenin 41 Bin Lira

‘Refah Payı Olmaycak’

“Aldığımız kulis bilgilerine göre, memura bir kuruş bile refah payı olmayacak,” ifadelerini kullanan Karakaş, bu durumun ödemelerde yıllar sonra bir ilk olacağına dikkat çekti.

Geçmişteki Zamlar ve Beklentiler

Geçtiğimiz yıl yapılan 14 Mayıs seçimleri öncesinde, memurlar taban maaşta 8 bin liraya yakın bir seyyanen zam almıştı. Bu zammın ardından hükümet, memur maaş artışlarında daha düşük yoğunlukta adımlar attı. Bu tutumun ilk yansımasının Temmuz ayında görüleceği düşünülüyor.

Ocak Ayındaki Zamlar

Ocak ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, statü fark etmeksizin tüm emeklilerin zam oranının yüzde 49.25 olarak belirlendiğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu durum memurlar ile farkı ortadan kaldırırken, Temmuz ayında emeklilerin daha yüksek zam almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Memurların Enflasyon Farkı ve Zam Oranı

Karakaş, memurlara yapılacak enflasyon farkı ödemeleri hakkında da bilgi verdi.

“Memurlar için toplu sözleşmede yer alan yüzde 10’luk pay ve enflasyon farkı eklendiğinde yüzde 20’lik bir zam oranı ortaya çıkıyor,” dedi. Bu açıklama, memurların alacağı zam oranının beklentilerin altında kalabileceği yönündeki endişeleri artırdı.

3 Temmuz’da açıklanacak zam oranları öncesinde, emekli ve memurlar için büyük belirsizlik sürüyor. Refah payı ve seyyanen zamların yürürlükten kalkabileceği iddiaları, memurlar ve emekliler arasında tedirginliğe yol açıyor.

Gözler şimdi, resmi açıklamalarda ve alınacak kararlarda.