Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, ekonomik krizle ilgili bir açıklama paylaşarak, seçim öncesinde ve sonrasında açlık-yoksulluk arasına vatandaşın sıkıştırıldığını açıkladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada, iktidarın, gerçek gündemi olan dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik krizi seçim gündemiyle örtme çabasının başarılı olamayacağı vurgulandı. Açıklamada, seçim sonrasında iş, ekmek ve yaşam mücadelesinin daha da zorlaşacağına dikkat çekildi.

Ekonomik krizin etkilerinin hala ciddi bir şekilde hissedildiği belirtilen açıklamada, işçi, memur ve emeklilerin yıllık zam oranlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığına dikkat çekildi. Halkın satın alma gücünün önemli ölçüde azaldığına vurgu yapılırken, siyasal iktidarın 22 yıllık politikalarının ülkeyi iflasın eşiğine getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, ülkenin ekonomik durumunun, emeklilere, asgari ücretlilere ve memurlara yönelik uygulanan politikaların göstergesi olduğu belirtilerek, bu kesimlerin maaşlarının düşük seviyelere gerilediğine dikkat çekildi. Ayrıca, ekonomik koşulların her ay düzenli olarak yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarıyla da kanıtlandığı ifade edildi.

Açıklamada, seçimlerin ardından beklenen zamların daha da büyük bir etki yaratacağına değinilirken, özellikle elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaç maddelerine yapılacak zamların alt ve orta gelirli kesimleri olumsuz etkileyeceği vurgulandı.

Hekimler: Hastanedeki İşçiler 1 Mayıs’ta Artırımlı, Diğer Çalışanlar Artırımsız Ücret Alıyor Hekimler: Hastanedeki İşçiler 1 Mayıs’ta Artırımlı, Diğer Çalışanlar Artırımsız Ücret Alıyor

Son olarak, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak kamu emekçilerini ve dar gelirli vatandaşları yoksulluğa mahkum eden politikalara karşı taleplerin seçim değil geçim derdi olduğu belirtildi.