Çalışma Meclisinin son toplantısı 2019 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşmişti.

2024’te yapılması planlanan Çalışma Meclisi’nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek olan Çalışan sendikaları, asgari ücret, emekli, kıdem tazminatı ve esnek çalışma gibi önemli konuları ele alacak.

Kulislerdeki Yeri Sağlam 5 Bakan! Sağlık Bakanı Var mı? Kulislerdeki Yeri Sağlam 5 Bakan! Sağlık Bakanı Var mı?

İş hayatı için kritik bir öneme sahip olan Çalışma Meclisi, 23 Mayıs 2019'dan bu yana ilk kez toplanacak ve 5 yıl aradan sonra bir araya geliyor. Meclis'in 13. toplantısı, 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK'in davet edildiği toplantı, Beştepe'de 2 gün boyunca devam edecek.

Toplantıda, çalışma hayatının güncel sorunları tartışılacak ve bu sorunların çözüm önerileri masaya yatırılacak. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışlarının detayları ele alınacak. Ayrıca, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren düzenlemeleri tek çatı altında toplayacak Türk İş Kanunu konusunda da görüş alışverişi yapılacak.

Çalışanın vergi yükü gündeme gelecek

Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve gelir vergisi dilimlerinde çalışanların lehine güncelleme yapılması gibi taleplerin de dile getirilmesi bekleniyor.

Rapor ve sonuç bildirgesi, ileri bir tarihte sendikaların da katılımıyla açıklanacak. Son toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal tarafları Beştepe'de ağırlayacak. 30 Nisan Salı günü gerçekleşecek programda, sendika temsilcileri aynı masa etrafında bir araya gelecek. Erdoğan'ın sosyal taraflara seslenerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.