Korkmaz, gelecek dönemde yapılacak olan sözleşme görüşmelerinin önemine vurgu yaparak kamu emekçilerinin haklarının korunması ve artırılması için kararlı bir duruş sergileyeceklerini ifade etti."

 Kamu emekçilerini temsil eden konfederasyonun, masada oturduğu toplu sözleşme görüşmelerinin, iddia edildiği gibi AK Parti'nin çıkarlarını gözettiğini ifade eden Korkmaz, önceki dönemde imzalanan toplu sözleşmelerin temel sorunlarına çözüm getirmediğini belirtti. 2022 ve 2023 yıllarında imzalanan sözleşmelerle enflasyon karşısında ezilen kamu emekçilerinin, açlık ve sefalete mahkum edildiğini ifade etti. Korkmaz, gelecek dönemde gerçekçi ve adil bir sözleşmenin sağlanması için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı.

Erkan Korkmaz, toplu pazarlığın Ağustos ayına sıkıştırılmasına vurgu yaparak, bu durumun ekonomik, sosyal ve özlük hakların göz ardı edildiği bir süreç olduğunu öne sürdü. Toplu iş sözleşme görüşmelerinin adeta danışıklı bir hal aldığını belirten Korkmaz, gerçek bir toplu sözleşmenin olmadığından kamu emekçilerinin herhangi bir kazanım elde etmeyeceğini dile getirdi. Kamu emekçilerinin taleplerine de değinen Korkmaz, uluslararası sözleşmelere uyumlu grev hakkı ve sendika özgürlüğünün sağlanmasını istedi. Ayrıca, kamu çalışanlarının maaşlarının en az yüzde 115 oranında artırılmasını talep eden Korkmaz, bu oranın temel alınarak yapılacak zamların daha adil olacağını belirtti.

Korkmaz, hükümetin ekonomik krizi göz ardı ederek, TÜİK'in enflasyon hesaplarıyla kamu emekçilerine yapılan zamlardan vazgeçmesini istedi. Yüzdelik ve ek zamların sorunları çözmeyeceğini vurgulayan Korkmaz, emek örgütlerinin siyasi, ekonomik ve sosyal hakları için mücadeleyi öncelikli yapması gerektiğini dile getirdi.

Konfederasyonun talepleri arasında kreş olanakları, eşit işe eşit ücret ve mülakatın kaldırılması gibi maddeler de bulunuyor. Korkmaz, kamu emekçilerini savunurken masada oturanların da güvenilir olmadığını belirterek, ekonomik şartlar zorlaşırken yüzdelik oyunlarla emekçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Erkan Korkmaz, kamu emekçilerinin haklarının yüzdelik zamlarla değil, gerçek ve adil bir toplu sözleşmeyle korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

boluolay