Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar Türkiye’nin uluslararası platformda arkasında durduk ama bunu ILO’ya taşıyacağız. Türkiye’deki hukuk nerede?” diyerek anayasanın çiğnendiğini ifade etti. 

Tombul, kazanımlarının yok sayılmasına ve servislerin kaldırılmasına karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Memur Sen İktidarı yuhaladı

Memur-Sen, fazla mesai ücretlerinin ve uzmanlara sağlanan hakların kısıtlanmasına da tepki gösterdi. “Keyfinize göre kullandığınız makam araçlarınızdan vazgeçemiyorsunuz, servislere mi göz diktiniz?” diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu. Ayrıca, “Memura zam vermemek için direniyorsunuz ama kendinize iki defa katmerli zam alıyorsunuz, huzur hakkınızı %300 arttırıyorsunuz” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Memur-Sen’in Ekonomik Kaygıları

Memur-Sen üyeleri, ilk kez iktidarı eleştirerek, “Giyim yardımı engellemesiyle 3000 liramız kesildi, servislerin kaldırılmasıyla aylık 1000-1500 TL maliyet türetildi, lojmanlara gelen zam ile aylık 5000 TL daha yük bindirildi, fazla çalışma ücretinin gasp edilmesi ile aylık 1500 TL haklarımız ellerimizden alındı,” şeklinde açıklamalar yaptı. 

Toplamda memurlara maliyetin 11.345 TL olduğunu belirten sendika, memur emeklisine söz verildiği halde yerine getirilmeyen seyyanen zammı da hatırlattı.

Mücadele Devam Edecek

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tombul, “Memur ve memur emeklileri temmuz ayında sadece enflasyon farkı alacaklar. Maaşlarda kaybımız 12.000 TL’yi geçti,” diyerek, eylemlerin süreceğini vurguladı. “Üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan asla çekinmeyeceğiz,” diyen Tombul, mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizdi.