Bakan Şimşek, bu genelgeye uyulması konusunda sık sık hatırlatmalarda bulunurken, Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen üyeleri tasarruf paketini Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde protesto etti.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, protesto sırasında yaptığı açıklamada, “Merak ediyorum, 20 yılda yapılan iyileştirmeler, 20 yılda atılan adımlar, nasıl oluyor da bir günde geri alınıyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Memurlar Maliye Bakanlığı Önüne Gitti!

Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen üyeleri, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni protesto etmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya geldi. Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, sendika üyeleriyle birlikte düzenledikleri basın açıklamasında, tasarruf tedbirlerinin kamu emekçilerinin kazanılmış haklarını tehlikeye attığını ifade ettiler.

Eylem Memurlar

“Toplu Sözleşme Kazanımlarımız Tehlikede’de”

Kenan Çalışkan, yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirleri bahane edilerek kamu emekçilerinin 10 yıllık toplu sözleşme kazanımlarının birer birer ellerinden alınmaya başlandığını savundu. Çalışkan, koruyucu giyim yardımı, servis hizmeti ve fazla mesai ücretlerinin kısıtlanmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca, kamu kamplarının, lojmanların ve toplu sözleşme ikramiyesinin durumunun belirsiz olduğunu vurguladı.

“Haklarımız İçin Mücadele Edeceğiz”

Çalışkan, “Toplu sözleşme kazanımlarımızın tamamı uygulanana kadar sahada ve masada, gerektiğinde de yargı alanında mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi. Hacı Bayram Tonbul ise mevcut sorunların çözülmesini bekleyen kamu çalışanlarının önüne yeni sorunlar konulduğunu belirtti. “Merak ediyorum, 20 yılda yapılan iyileştirmeler, 20 yılda atılan adımlar, nasıl oluyor da bir günde geri alınıyor?” ifadesiyle tepkisini dile getiren Tonbul, yeni haklar talep etmediklerini, var olan haklarının geriye gitmesine karşı çıktıklarını ve toplu sözleşmenin eksiksiz uygulanmasını istediklerini vurguladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Memur Sen’in Talepleri

Tonbul, kamu çalışanlarının mevcut haklarının korunmasını ve iyileştirilmesini talep ederek, “Var olan haklarımızın geriye gitmesine karşı çıkıyoruz. Toplu sözleşmenin eksiksiz uygulanmasının devamını istiyoruz,” dedi.