11 Ekim Çarşamba günü Memur-Sen’in öncülüğünde ülkemizin önde gelen STK'ları; HAK-İŞ, İHH, TÜGVA, AGD, CİHANNÜMA ve ÖNDER’in Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Siyonist İsrail’in soykırım planı çerçevesince sistematik katliam ve tecride tabi tutulan Filistinli kardeşlerimize destek açıklaması yapılarak ortak eylem kararı alınmıştı.

Ülkemizin dört bir köşesinde gerçekleştirilen “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” eylemlerinde genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle meydanları dolduran binlerce Kudüs sevdalısı, havadan, karadan ve denizden abluka altına alınan, katledilen, su, gıda ve ilaç gibi en temel yaşam maddelerine dahi erişimi kesilen milyonlarca Filistinlinin işgale karşı olan haklı ve meşru mücadelesine destek vererek işgal rejiminin saldırılarını kınadı.

Türk ve Filistin bayraklarıyla, afiş ve dövizlerle meydanları dolduran Memur-Sen’liler Siyonist rejim aleyhine sloganlar atarak soykırıma karşı tepkilerini ortaya koydular.

Yapılan basın açıklamalarında yoksulluk ve yoksunlukla boğuşmaya mahkûm edilen, kadın-çocuk demeden acımasızca katledilen Filistinlilerin 16 yıldır tecrit altında tutulduğu vurgulanarak, söz konusu Müslümanlar olduğunda sessizliğe bürünen uluslararası toplumu Siyonist rejimin saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

İki milyondan aşkın insanın yaşadığı Gazze’de halkın temel yaşam ihtiyaçlarından yoksun olduğu hatırlatılırken, İsrail rejiminin bölgeyi kan gölüne çeviren terör eylemlerini bir an önce sonlandırması çağrısında bulunuldu.

Eş zamanlı kitlesel basın açıklamaları atılan sloganlar ve edilen duaların ardından sona erdi.