Ali Yalçın, memurlara yapılan yüzde 17 zamın ardından öğretmen maaşlarına dikkat çekerek günümüz koşullarında yeterli olmadığını ifade etti. Öğretmenlerin, Ali Yalçın'ı hiçbir şey yapmamakla itham etmesine rağmen, Genel Başkan harekete geçme sözü veriyor gibi görünüyor.

Ali Yalçın, maaş zammının yetersiz olduğunu vurguladığı haberleri ardından, ek ders konusunda da çözüm yolları arayabileceğini söylediği iddia ediliyor. Ali Yalçın'ın, ek ders ücretlerinin artırılması için Toplu Sözleşme sürecinde öğretmenlerin taleplerini gündeme getirmesinin beklendiği belirtiliyor.

Eğitim sektöründeki çalışanların maaş ve ek ders ücretlerinin adil bir şekilde değerlendirilmesi, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yönelik taleplerinin dikkate alınması için Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın çaba harcadığı ifade ediliyor.

Ali Yalçın, öğretmen maaşlarının yetersiz olduğunu ifade ettiği haberlerinin ardından şimdi de ek ders ücretlerinin artırılması için çaba harcadığı iddia ediliyor. Genel Başkanın, ek ders ücretlerinin düşük olduğunu belirterek Toplu Sözleşme sürecinde bu konuyu gündeme getirmesi bekleniyor.