Büyük bir merakla beklenen memur maaş zammı ve emekli maaş zammı için yeni bir model belirlendi. Temmuz ayıyla birlikte maaşlar, basamak modeline göre artırılacak. Bu yeni uygulama, memurların ve emeklilerin maaşlarında adil ve dengeli bir düzenlemeyi hedefliyor. Ayrıca, asgari ücret konusunda da önemli gelişmeler yaşanacak. Kamu işçilerine yapılan zam oranı, asgari ücretliler için de geçerli olacak ve en az %45 oranında zam alacaklar.

Yaklaşan Temmuz ayıyla birlikte gerçekleşecek zamlara ilişkin son dakika gelişmeleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Seçimlere sadece bir gün kala, milyonlarca insanın merakla beklediği yeni haberler gün yüzüne çıktı. Temmuz ayında yapılacak maaş zamlarıyla ilgili detaylar, okuyucularımızı heyecanlandırıyor.

Haberimizde, Temmuz ayında asgari ücretli emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam geleceği konusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Okuyucularımızın merakını gidermek adına, güncel ve önemli bilgileri derledik.

Emekli memur ve asgari ücretli çalışanlar, merakla bekledikleri maaş zammı konusunda son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Asgari ücretle çalışanlar için yeni zam oranları netlik kazanıyor. Özellikle kamu işçilerine yapılan zam, asgari ücret zammının belirleyici unsurlarından biri olacak. Beklenen haber geldi ve asgari ücret zammı en az %45 olarak açıklandı. Bu müjdeli haber, milyonlarca asgari ücretli çalışanı sevindirecek. SGK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memurlar için de yeni formüller üzerinde çalışıyor. Maaşlara uygulanacak basamak modeliyle kademeli bir artış planlanıyor.

EMEKLİ VE MEMURA TEMMUZ MAAŞ ZAMMI MÜJDESİ

Emekli ve memur milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zamları heyecanla bekliyor. Gelecek olan zamların ne kadar olacağı ve maaşların ne kadar artacağı merakla Takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşının Temmuzda 22.000 TL'ye yükseleceğini duyurmuştu. Buna ek olarak en düşük emekli maaşı Mart ayında 7.500 TL'ye yükselmişti ancak bir zam daha yapılacak. Böylece en düşük emekli maaşının en az 10.000 TL olacağı konuşuluyor.

Ancak memur ve emekliye gelen tek müjde bu değil. 7500 TL üstü maaş alan ve üst kademeden memur olanlara gelecek olan zamla ilgili de yeni formüller bulundu. Gelen son dakika bilgisine göre memur maaşlarına yapılacak artış basamak modeli ile olacak. Yani temmuz maaşları basamak modelinde artacak.

EMEKLİ VE MEMURA KADEMELİ ZAM GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından söz konusu basamak modeli ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Emekli ve memura kademeli zam geliyor yani basamak modeli maaşa göre artış demek oluyor. Buna göre maaşı 7500 TL ve 10.000 TL arasında olan emeklilere %50 zam yapılırken 10.000 lira ile 15.000 TL arasında maaş alan emekliye %40 zam 15.000 TL ile 20.000 TL arasında maaş alan emekliye %30 zam ve 20.000 TL ile 30.000 TL arasında maaş alan emekli ise %25 oranında artış yapılacak. Böylece emekliler arasındaki denge korunacak. aynı formülü memur maaşları içinde uygulanacağı tahmin ediliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA KAMU İŞÇİSİ ZAMMI BELİRLEYİCİ OLACAK

Asgari ücretliye de birden müjdesi var. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam kesinleşti. Asgari ücretlinin maaşı belirlenirken kamu işçilerine yapılan zam belirleyici olacak. Kamu işçilerine taban maaş 15.500 TL olmuş aynı zamanda ilk 6 aylık dönem için %45 oranında zam kararı alınmıştı. Buradan da yola çıkılacağı gibi asgari ücret zammı en az %45 oranında olacak.