Görüşmelerde, yetkili konfederasyon Memur-Sen'in yanı sıra Türkiye Kamu-Sen ve KESK temsilcileri de yer aldı. Ancak, Türkiye Kamu-Sen, son yapılan tekliflerin ardından masadan çekildiğini duyurdu. 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Görüşmelerin hükümet ile bugüne kadar net bir anlaşma sağlamadığı görülüyor.

HÜKÜMET YÜZDE 15+10’DA ISRARCI

7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri çerçevesinde hükümet tarafından şu ana kadar 2 ayrı teklif sunuldu. Son teklifinde hükümet, 2024 yılı için yüzde 15+10 ve 2025 yılı için yüzde 6+5 oranlarında zam teklifinde bulundu. 

YALÇIN: OLUMLANAMAZ

Ancak yetkili konfederasyon Memur-Sen, bu teklifleri kabul etmeyerek refah payı taleplerini dile getirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, yüzde 70 zam taleplerine rağmen bu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade ederken teklifin ''olumlanamayacağını'' kaydetti.

İKTİDARIN iki teklif de kabul görmedi. Bugün görüşmelerin sonu yaşandı. Lakin alınan şok edici kulis bilgilerine göre hükümet yeni bir teklifte bulunmadı. Memurların zam pazarlığı hakem heyetine gidecek ve ardından diğer kazanımlar da açıklanarak resmiyete kavuşacak.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yeni bir ilerlemenin olmadığı ve görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanacağı belirtiliyor

Hakem heyetinde avantajlı taraf hükümet!

Hakem heyeti toplamda 11 üyeden oluşmakta. Bunlardan 6'sı devleti, 5'i kamu görevlilerini temsil etmekte. Yani hakem heyetine giden teklifte son söz hükümetin olacak.

Bugün son aşamaya gelinen görüşmelerde, hükümet ile Memur-Sen son kez bir araya geldi. Eğer taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa, konu hakem heyetine taşınacak.