Bu durumun ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı. Memur-Sen, uzlaşılamayan taleplerini Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na sunulmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulundu.
Memur-Sen'in yaptığı başvuruda, toplu sözleşme masasında uzlaşılan maddelerin kapsamının genişletilmesi kaydıyla uzlaşılamayan taleplerinin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından değerlendirilmesini talep etti.
KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI
7. dönem kamu toplu sözleşmesi çerçevesinde faaliyet gösteren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlığında toplanan Hakem Kurulu, toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin kararını belirlemek üzere çalışmalarına başladı.
Kurul, bugün başladığı çalışmalarını ay sonuna kadar sürdürecek.
Hakem Kurulu'nun vereceği karar, kesinlik taşıyacak ve bu karara itiraz edilemeyecek. Bu süreç, kamu çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme sonuçlarının belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Kurulun bu kararı, çalışanların maaş ve haklarının belirlenmesinde belirleyici bir faktör olacak.
KURULDA YER ALAN İSİMLER
Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor.
İKTİDARIN TEKLİFİ NEYDİ?
Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.