AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu memurlara yönelik ek zam talebiyle ilgili soruya Temmuz ayında yapılacak maaş zammını işaret etti.

Akbaşoğlu açıklamasında,

Temmuz ayında da kademelemeyle ilgili olarak, tüm çalışanlarımızın yararına gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan halkımız emin olabilir. Alım gücünü önceleyerek, vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

dedi.

Geçen yıl doktorların özlük haklarında iyileştirme yapıldığını anlatan Elitaş, Sağlık Bakanlığı haricindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar ile üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışanlar arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracak yeni düzenlemeyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Son yirmi yılda ekonomik anlamda  sürekli kayıp yaşayan, düşük ücretle, açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmiş Kamu Çalışanlarının ekonomik kayıpları telafi edilmelidir.

Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 30 bin lirayı geçtiği günümüzde Memurlara reva görülen 11 - 12 bin TL arası maaş kabul edilemez.

Editör: Güler Sağlam