Kontes Chester Hastanesi'nde yenidoğan hemşiresi olarak görev yapan ve bir yıl arayla yedi bebeği öldürmekle ve on bebeği öldürmeye teşebbüsle suçlanan hemşire Lucy Letby, yargılanmaya başladı. Letby, melek yüzlü bir hemşire olarak tanınıyordu ancak mahkeme kürsüsünde suçlamaları reddetti. Duruşmada, yedi bebeği öldürmekle suçlanan hemşire, günlüklerinde neden "Ben kötüyüm. Onları kasten öldürdüm. Neden ben?" yazdığını açıkladı.

Mahkeme tarafından bebeklere kasıtlı olarak zarar verecek bir şey yapıp yapmadığı sorulduğunda Letby, "Sadece onlara bakmak için elimden gelenin en iyisini yaptım. Bu iddia hemşireliğe tamamen aykırı. Yardım etmek için oradayım, zarar vermek için değil” dedi. 

CİNAYET NOTLARINI BÖYLE AÇIKLADI 

The Sun'ın haberine göre mahkemede ifade verirken ağlayan Lucy Letby, evindeki günlüğüne yazdığı "Ben kötüyüm, bunu ben yaptım. Yeterince iyi olmadığım için onları kasten öldürdüm" ifadelerini şöyle savundu: "O zamanlar, eğer yanlış bir şey yaparsam çok kötü, berbat bir insan olacağımı hissettim. Beceriksizdim ve o bebekleri etkileyen yanlış bir şey yaptım” dedi.