Kirada %25 zam sınırı ile ilgili bir çalışma olmadığını kaydeden Şimşek, kira artış üst sınır düzenlemesinin bir süreliğine yapıldığını belirtti.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kira Artışlarında Yüzde 25 Sınırı Devam Etmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'e verdiği özel röportajda, TRT Haber Kanal Koordinatörü Mücahid Eker'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 sınırının devam etmeyeceğini belirten Şimşek, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Devam etmesi için bir sebep görmüyorum ve etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde bir çalışma da yok. Zaten bu düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle bu sınırın devam etmeyeceğini düşünüyorum."

Şimşek, kira artışları konusunda hükümetin yeni bir karar almadığını vurguladı ve mevcut düzenlemenin geçici olduğuna dikkat çekti.

Fiyatlara Müdahale Yerine Arzı Artıracak Teşviklere Odaklanmalıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'e verdiği özel röportajda, fiyatlara doğrudan müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, piyasanın arzı artıracak teşviklerle düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

"Fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Piyasaya müdahale arzı artıracak teşviklerle olur, bu doğru bir yaklaşımdır. Arz artışıyla fiyatların aşağı çekilmesini sağlamak lazım. Bunun için daha çok üretim, daha çok istihdam ve ihracat önemli. Bizim müdahalelerimiz daha çok şu çerçevede olacak: Piyasaya yol haritası vereceğiz, 3 yıllık enflasyon hedefi ve 3 yıllık büyüme perspektifi sunacağız. Bunlar piyasayı yönlendirmek ve kamuda disiplin sağlamak amacıyla önemlidir.

Esas olarak yatırımlara odaklanacağız. Bütçe üzerinden para harcıyoruz ve bu harcamaları üretken alanlarda yoğunlaştırmalıyız. Daha çok arz yönlü üretimi artıracak alanlara kanalize edeceğiz. Gıda arzı bu alanlardan biridir. Rekabet gücü ve verimlilik arttığında birim fiyatlar ve maliyetler düşer. Bu çerçevede her şeyi piyasaya bırakamayız. Ürün fiyatlamalarına doğrudan müdahaleyle bir yere varamayız. Bunun yerine büyümenin kompozisyonunu dengeleyeceğiz, üretimi artıracak politikaları devreye sokacağız ve verimliliği, rekabet gücünü artıracak adımları atacağız."

Şimşek, hükümetin ekonomik stratejilerini bu temel üzerinde şekillendireceğini ve piyasaya uzun vadeli bir perspektif sunacaklarını belirtti.