Özellikle farklı ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımcı arayışıyla dikkat çeken Bakan Şimşek, ekonomide kalıcı iyileştirmelerin bazı geçici zorlukları beraberinde getirebileceğini ancak 2024 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyonun aşamalı olarak düşmeye başlayacağını ifade etti.

2024’te Vergi zammı olmayacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı için önemli açıklamalarda bulundu ve geçtiğimiz yıllardaki gibi yüksek vergi artışlarının olmayacağı müjdesini verdi. Bakan Şimşek, son günlerde farklı ülkelerde gerçekleştirdiği yatırımcı arayışıyla gündemde olduğu bir röportajda, ekonomi gündemindeki konuları ele aldı. Kalıcı düzeltmelerin bazı geçici sıkıntıları beraberinde getirebileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, ancak 2024 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyonun aşamalı olarak azalmaya başlayacağını söyledi.

Şimşek: Yüksek vergi artışları yeni senede yok

Televizyon 100 yazarı Hacı Yakışıklı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, gelecek yıl vergilerde artış olup olmayacağı ve 2024'te ek bir Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının olup olmayacağı gibi sorular yöneltti. Bakan Şimşek, bu sorulara "Hayır" cevabını verdi.

Gazeteci Yakışıklı, buna karşılık "Yüksek vergi artışları yeni yılda görünmüyor gibi" ifadelerini kullandı.