Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Teklifin Detayları

Kanun teklifine göre, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olan, bu örgütlere yardım eden veya propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilerek TSK ile ilişiği kesilecek. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak sınavlarla ilgili tüm açıklamalar, başvurular ve sonuçlar bakanlığın internet sayfasından duyurulacak.

Ayrıca, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne, şehitlerin anne ve babaları da üye olabilecek. Sözleşmeli erbaş ve erler, mesai sonrası görev yerlerinden ayrılırken subay ve astsubay servislerini kullanabilecek. 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlamaları halinde emekli aylığı bağlanacak.

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlıklarında görevli sözleşmeli erbaş ve erlere ise aylık ücretleri, yapmakta oldukları iş güçlüğü ve iş riski açısından yüzde 5 artırımlı olarak ödenecek.

 Bakanlardan Komisyonlara Bilgilendirme

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na "hapis cezasının infazının hastalık nedeniyle ertelenmesi" konusunda bilgi verecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu bakanlığının çalışmaları hakkında bilgilendirecek.

 İhtisas Komisyonları Toplanıyor

TBMM İhtisas Komisyonları da gündem konularını ele almak üzere toplanacak. İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Gümüşhane Üniversitesi'nden akademisyenleri dinlemeye devam edecek. Ayrıca, Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun "2023 Yıllık Raporu"na ilişkin Alt Komisyon Raporu'nu ele alacak.

Yeni Kanun Teklifleri Bekleniyor

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi ile yargı alanında düzenlemeler içeren, kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

 Siyasi Parti Grup Toplantıları

Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları Salı ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda, siyasi parti liderleri ve milletvekilleri, güncel konular ve kanun teklifleri üzerine görüş ve önerilerini paylaşacaklar.