Birinci derecedeki tüm memurlara ek gösterge verilmesinden küçük esnaf ve tüccarların prim yükünün hafifletilmesine, ev kadınlarına sigorta desteğinden emeklilere refah payına kadar birçok önemli adım, hızlı bir şekilde uygulanmak üzere hazırlanıyor.

Bu kapsamda, vatandaşların refah seviyesini artıracak politikalar, iş dünyasını destekleyici önlemler ve sosyal güvenlik sistemini güçlendirecek adımlar öncelikli olarak değerlendirilecek. Yeni düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasıyla, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanda daha güçlü bir konuma ulaşması hedefleniyor.

EKONOMİ EYLEM PLANI UYGULAMAYA GİRECEK

Ekonomi yönetimi değişirken, Ekim ayında 2024 bütçesi için hazırlıklar, ekonominin yol haritası Orta Vadeli Program çalışmaları tamamlanacak. Enflasyon ve cari açığın aşağı çekilmesi öncelikli gündem olacak. Yeni dönemde yatırımlar hızlanacak, ekonominin çarkları kapsayıcı büyüme ile dönmeye devam edecek.

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Kamu çalışanlarına temmuz ayında yapılacak ek zamla birlikte bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bu düzenlemenin dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri 3600 ek göstergeden yararlanacak.

Yapılacak düzenlemeden ilk etapta 470 binin üzerinde memur yararlanacak. Bu düzenlemeyle 600 puanlık bir artışla 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibariyle yaklaşık 2115 lira ilave edilirken, ikramiyedeki artış da 53 bin liradan başlayacak.