14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, TBMM'de görev yapacak 600 milletvekili belirlendi.

Parlamentoda bu yıl 38 sağlıkçı milletvekili yer alıyor.

AK Parti, milletvekili listelerinde yer verdiği 11 tıp doktoru ve 18 sağlık çalışanıyla meclise girdi. Bu isimler arasında tanınmış bir Kalp ve Damar Cerrahı olan Halit Yerebakan, seçim çalışması sırasında bir trafik kazasında yaralılara müdahale eden Hasan Arslan ve YÖK üyesi Sadettin Hülagü gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, Diş Hekimi Mustafa Demir, Psikolog Yıldız Konal Süslü ve Fizyoterapist Emre Çalışkan da milletvekili seçildi. AK Parti'nin listelerinde yer alan 4 eczacı da meclise girmeyi başardı.

CHP de meclise 18 sağlıkçı milletvekili sokmayı başardı. Aralarında Parti Meclisi Üyeleri Murat Emir ve Tekin Bingöl'ün de bulunduğu 12 tıp doktoru parlamentoda kendine yer buldu.

Ayrıca CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile birlikte 4 eczacı milletvekili de 28'inci dönemde CHP sıralarında yer alacak. Diş Hekimleri; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı da milletvekili oldu.

İyi Parti'nin milletvekilleri arasında 2 tıp doktoru bulunuyor.