Erkan, "2024 yılında, dezenflasyonun istikrarlı bir şekilde başlamasını temin etmek için ortaya koyduğumuz planı, adım adım ve kararlılıkla hayata geçiriyoruz" şeklinde ifade etti.

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, MİB Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Burak Yakın önderliğinde, kuyumculuk sektörünün önde gelen isimleri, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Ankara'da bir araya geldi. Bu toplantıda sektör temsilcilerinin endişeleri ve talepleri dinlendi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, yapılan toplantı hakkında görüşlerini paylaşarak, hükümet olarak makro ekonomik dengeyi sağlama amacıyla çalışmalarına başladıklarını ve reel sektörü etkileyen önlemlerin yan etkilerini dikkatle izleyerek gerekli tedbirleri almayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, ilgili sektörlerin ihracat rekabetçiliğini güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024 yılında sürdürülebilir bir şekilde dezenflasyonun başlaması için Enflasyon Raporu'nda paylaşılan yol haritasını kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ettiklerini belirtti. 

Erkan, bu konuda yaptığı açıklamada "2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, Para Politikası Kurulu'nun 20 Temmuz 2023 ve 24 Ağustos 2023 tarihli kararlarına göre, makro finansal istikrarın güçlendirilmesi ve piyasa mekanizmalarının işlevselliğinin artırılması amacıyla sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceği ifade edildi. Kararda ayrıca, parasal sıkılaştırma sürecini desteklemek amacıyla seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararlarının alındığı bildirildi.