Türkiye İstatistik Kurumu Mart 2023 dönemine ait Tüketici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre TÜFE yıllık %50,51 olurken aylık 2,29 oldu.

Mart Ayı Enflasyonuna Göre Memura Ödenecek Enflasyon Zammı

Mart ayı enflasyon rakamlarına göre memura ödenecek enflasyon zam oranı TÜİK tarafından açıklanan %2,29 açıklaması sonrasında belli oldu.

Enflasyon Ocak ayında %6,65, Şubat ayında % 3,15, Mart ayında da %2,29 oldu oldu. TÜİK tarafından açıklanan 3 aylık enflasyon rakamlarına göre kümülatif enflasyon oranı % 12,52 oldu. Memurlara yılın ilk yarısında yüzde 8 maaş zammı verilecek. Açıklanan rakamlara göre % 4,52 enflasyon farklı oluştu. Yılın ikinci yılında yapılacak zam oranı Nisan, Mayıs, Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranına göre netleşecek.

2023 MEMUR TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı yılın ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

Mart ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur zammı oranının netleşmesi bekleniyor.

3 AYLIK ENFLASYON FARKI AÇIKLANDI MI?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar üç aylık rakamlar doğrultusunda yüzde 4,52 (memur ve memur emeklileri son olarak yüzde 8 sözleşme zammı almıştı, bu oranı aşan fark kadar maaşlara zam yansıtılacak.) enflasyon farkı alma hakkı kazandılar.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı ise 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin 3 aylık zammı yüzde 12,52 oldu.