Hep Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek tarafından yapılan açıklamada; nereden, nasıl ve hangi kriterlere göre geldikleri bilinmeyen bu sisteme karşı sendikalarının tüm kurumlarda dava açma sürecini başlattıklarını duyurdu

Lisans mezunu olma dışında herhangi bir şart veya kriter olmadan, başvuru süreci, değerlendirme gibi süreçlerin esas alınacağı açıklanmasına rağmen karne puanları düşük olsa dahi kişilerin sözleşme imzalamaya devam etmesi veya bulundukları kadrodan çok fazla maaş almıyor olmaları sağlıkta haklı eleştirilerin gelmesine neden oluyor

Sorumluluk almayan, bakanlığın kanun ve yönetmeliklerinden habersiz olan, referans merkezlerini kapıda karşılayan ama personele selam vermeyen, bir yanda sendika yöneticisi olan, odalarından çıkmayan, kurumların sorunlarından habersiz, eş ve dostlarının il-ilçe sağlık müdürlüğünde çalıştııldığı sözleşmeli yöneticiler yerel ve ulusal basının gündeminden düşmüyor.

Bakanlıkla İlgisi Olmayan Kişilerin Atanması Sonrası Sorumlu ve Koordinatör Sayısı Arttı

Hastanelere sağlık bakanlığı çalışanı olmayan, hatta memur dahi olmayan, kurum yapısını bilmeyen kişilerin sözleşmeli yöneticilerin atanması ile birlikte kurumda birim sorumluları, birim sorumlu yardımcıları, koordinatörler, sorumlu, sorumlu yardımcısı atamaları hız kazanmış ve vatandaşın deyimi ile herkes sorumlu, koordinatör, amir, ama çalışacak personel yok .pozisyonua gelinmiş.

Anlamak Mümkün mü?

En basit bir kaç örnek ile anlatmak gerekirse Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve yardımcısı var. Her kliniğin sorumlu hemşiresi ve yardımcısı var. Süpervizör var. Sağlık Bakım Hizmetleri Birim sorumlusu var, Sağlık Bakım Hzmetleri koordinatörleri var. Destek ve Kalite hizmetleri müdürü ve yardımcısı var. Ayrıca temizlikten sorumlu en 10 kişi var, güvenlikten sorumlu bir o kadar kişi var, yemekten sorumlusu ayrı, ........... İdari ve mali hizmetler müdürü ve yardımcısı var. Her birimin ayrı ayrı sorumlusu var. Taşınır kayıt yetkilisi var, taşınır kontrol yetkilis var. Taşınır kayıt sorumlusu da var. Anlamak mümkün mü?

Sahanın bu ve benzeri rahatsızlıklarını dile getiren Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avm, market müdürlerinin, "sözleşmeli sağlık yöneticiliği" adı altında hastanelerin müdür ve yardımcıları kadrolarına yerleştirildiği;nereden, nasıl ve hangi kriterlere göre gelindiği bilinmeyen bu sisteme karşı Hepsen olarak tüm kurumlarda dava açma sürecini başlatıyoruz."dedi.

Şimşek açıklamasına "Devlet içerisinde kamuflajlı yapılar tarafından planlı olarak yapılanan adeta sağlık kurumlarını ele geçiren bu yapılar bir güvenlik sorunudur. Gizli sözleşmelere karşı hukuki mücadeleye başlarken tüm sağlık çalışanlarını, kurumlarımızı korumaya ve mücadeleye davet ediyoruz." devam etti.