2022 yılında memurlara iki zam döneminin toplamında kümülatif artış olarak yaklaşık % 83 zam oranına ulaşılacaktır açıklaması yapan Maliye Bakanı, TBMM‘de milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Plan ve Bütçe Komisyonu‘na katılarak ek bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin kendisine yönelttikleri sorulara açıklık getirdi.

MEMUR ZAMMINA RAKAMSAL ÖRNEK VERDİ

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözünü çevirdiği Temmuz 2022 maaş zammı ile ilgili olarak; % 30.95 zam artışını 2022 yılı Ocak ayında memurlara verdiklerini hatırlatan Bakan Nebati temmuz ayında yapılacak memur zammı ile ilgili de rakamsal örnek verdi.

2022'DE TOPLAM YÜZDE 83 ZAM 

“Temmuz memur zammı için yaklaşık % 40 oranında artış öngörmekteyiz” açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı, bu kapsamda 2022 yılında memur aylıklarına kümülatif artış olarak yaklaşık %83’e yakın zam yapmış olacaklarını ifade etti.

YÜZDE 40 ZAM ÖNGÖRÜYORUZ

Temmuz ayında memur emeklisine yönelik olarak yapılacak zamla ilgili de %40 oranında zam olacağını öngördüklerini belirten Nurettin Nebati, memurlar da olduğu gibi memur emeklilerinde de 2022 yılında aylıklar da kümülatif artışın %83’e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerindeki kümülatif artış oranının da %76’ya ulaşacağını belirtti.

Emekli aylıklarında artışın etkisinin 180 milyar TL civarında olduğunu söyleyen Nebati, “pirim gelirlerindeki artış dikkate alınarak SGK’ya yapılacak transferlerin toplamının ise 154 milyar TL olarak teklif veriyoruz” şeklinde konuştu.