Bakan Koca ise gülümseyerek gençlerin sosyal medyadaki etkisine vurgu yaparak bu öneriye olumlu yanıt verdi. Ayrıca, Bakan Koca, gençlerle iletişim halinde kalarak sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını sosyal medya hesapları üzerinden sık sık paylaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, esnaf ziyareti sırasında bir lise öğrencisi tarafından ziyaret edildi. Genç, Bakan Koca'ya kendisiyle fotoğraf çektirmeyi ve "Ben sizi etiketleyeceğim, siz de beni etiketleyin. Sizin takipçiniz çoktur" demeyi teklif etti. Bakan Koca, teklife olumlu yanıt vererek gençle konuşmaya başladı ve hangi üniversitede eğitim almak istediğini sordu. Genç, subay olmak istediğini ve Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim almayı planladığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilere yönelik verdiği nasihatlerde "Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Bizler sizlerin dünyasını anlamak ve sizler için uygun altyapıları oluşturmakla yükümlüyüz. Tek beklentimiz, ülkemize aidiyet hissiyle dolu, katma değer yaratan ve heyecan verici bir gençlik olmanız" dedi. Bakan Koca, gençlerin hayallerinin önemine vurgu yaparak, geleceğin şekillenmesinde gençlerin rolüne inandığını belirtti.

Ayrıca, gençlerin ülkeye karşı sorumluluklarının farkında olmaları gerektiğini söyleyen Bakan Koca, ülkeye katma değer sağlamaya odaklanmaları konusunda da uyarılarda bulundu.