Siyasi kulislere son dakika olan olarak düşen habere göre; 5 Bakanın koltuğunun değişmeyeceği, geriye kalan 12 Bakanın ise değişebileceği belirtiliyor.

12 bakan gidici iddiası

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından AK Parti'de kabine değişikliği gündeme geldi. Kulislerde, 5 bakanın görevlerinin değişmeyeceği ancak geriye kalan 12 bakanın değişebileceği konuşuluyor.

Bakan koltukları sallantıda

AK Parti, tarihinde ilk kez 2. parti konumuna gerileyerek seçim sonuçlarıyla yüzleşti. Bu durum, mevcut kabinedeki birçok ismin değişmesini beklenen bir süreci başlattı. Toplam 17 bakanın görev yaptığı kabinede, 12 bakanın koltuğunun sallandığı belirtiliyor.

Raporu Alarak Tatile Giden Sağlık Personeline 5 ay Hapis Cezası Raporu Alarak Tatile Giden Sağlık Personeline 5 ay Hapis Cezası

5 Bakanın yeri sağlam

Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in görevlerinin sağlam olduğu iddia ediliyor.

Kabine değişikliği öne alınabilir

Teşkilattan gelen raporlar doğrultusunda, 15-16 Mayıs tarihlerinde il başkanlarıyla bir araya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğini öne çekme olasılığı gündemde. Gazeteci Şaban Sevinç, sosyal medya hesabından "Teyitli bilgidir" başlığıyla yaptığı paylaşımda, 5 bakanın koltuğunun değişmeyeceğini ancak geriye kalan 12 bakanın değişebileceği yönünde bir iddiada bulundu.

Sevinç'in paylaşımında yer verdiği bilgilere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, özellikle deprem bölgesinde gösterdiği performans ve Hatay'da AKP'nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirini kazanmış durumda. Hatay, AKP için stratejik bir öneme sahipti ve Özhaseki'nin bu başarıda öne çıktığı konuşuluyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, görev bilinci ve muhalif kesimden dahi sempati toplaması nedeniyle Erdoğan tarafından takdir ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hem Ortadoğu hem de ABD bağlantıları ve Gazze'deki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan'ın desteklediği bir isim olarak biliniyor.

Son olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in durumu da belirsizliğini koruyor.