Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri sonrasında, Anadolu Ajansı verilerine göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16 oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Şimdi gözler, Erdoğan'ın yeni kabinesine çevrildi.

Bilim Sağlık Haber Ajansı'nın (BSHA) kulis bilgilerine göre, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın yeni kabinede yer almayacağı ve yerine yeni bir ismin Sağlık Bakanı olarak atanabileceği konuşuluyor. Bu ismin ise daha önce AK Parti hükümetinde görev yapmış olan Dr. Recep Akdağ olduğu ifade ediliyor.

Seçim takvimine göre, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Kesin sonuçların duyurulmasının ardından, yasalara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç gün içinde yemin etmesi gerekmektedir. Yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekilleri yemin töreninin gerçekleşmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesini kurması önemli bir adımdır. Kulislerde, yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı konusunda hareketlilik yaşanmaktadır.

TBMM'de yeni meclis başkanının seçilene kadar en yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "geçici başkan" olarak görev yapacağı bilgisi edinilmiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı dışındaki tüm kabine üyeleri mecliste görev yapacaklardır. Haber kaynağımıza göre, bu bilgiler üzerine derlenmiştir.

Yeni Kabinede Sağlık Bakanı Kim Olacak?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yeniden kabinede sağlık bakanı olarak yer alıp almayacağı merak edilirken, BSHA’nın edindiği kulis bilgilerine göre, yeni kabinede sağlık bakanı olarak yeni bir isimin yer alacağı konuşuluyor. Yeni kabinede yer alacak isimlere ilişkin kulislerde, sağlık bakanı olarak AK Parti Hükümeti’nde 2002-2013 yılları arasında ve 2016 yılında Sağlık Bakanı olarak görev alan Recep Akdağ’ın adı geçiyor.