Bu kartla yapılacak ödemeler temassız ödeme sırasında parmak izi kullanılmasıyla slipler ödenebilecek.

Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamaya göre, kart sahipleri Bonus Platinum Biyometrik Kart ile verilen parmak izi tanımlama kiti sayesinde kartlarına parmak izi ekleyebiliyorlar. Alışveriş sırasında ise kartlarını POS cihazının temassız alanına yaklaştırarak parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştiriyorlar. Parmak izi doğrulandığında, şifre girmeden ödemelerini saniyeler içinde tamamlayabiliyorlar.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, Türkiye'nin ödeme sistemleri alanında dünyanın en ileri teknolojilerini sunduğunu ifade etti.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, Türkiye'nin ödeme platformlarında öncü bir rol oynadıklarını belirtti. Süzer, "Sunduğumuz inovatif ürün ve hizmetlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak her zaman en büyük önceliğimiz" dedi.

Ayrıca, Süzer şu bilgileri paylaştı:

"2010 yılında Garanti BBVA tarafından ilk kez sunulan temassız ödeme teknolojisi, pandemi döneminde giderek daha yaygın hale geldi ve tercih edilen bir ödeme yöntemi haline geldi. Ancak Türkiye'de hala ayda ortalama 146 milyon kart işlemi şifre girilerek gerçekleşiyor. Garanti BBVA Ödeme Sistemleri olarak, ödeme dünyasındaki dönüşüme liderlik eden, inovasyonu merkezine alan ve müşterilerine sürekli olarak yenilikler sunan bir firma olarak Bonus Biyometrik Kart ile müşterilerimize yeni bir teknoloji sunuyoruz. Artık ülkemizde alışverişlerde şifre yerine parmak iziyle ödeme dönemi başlıyor."

Süzer, Bonus Platinum Biyometrik Kart ile müşterilerin artık ödemelerini parmak iziyle şifresiz, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini belirtti. Şu açıklamalarda bulundu:

"Müşterilerimizi PIN girme veya hatırlama, temassız limit belirleme gibi zorluklardan kurtarıyor ve işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamalarını sağlıyoruz. Bugün dünyada biyometrik bilgiler, kişisel güvenliğin en üst düzey doğrulama yöntemi olarak kabul ediliyor. Biz de bu teknolojiyi Garanti BBVA kredi kartlarıyla müşterilerimize sunmaktan ve hayatlarına yepyeni bir deneyim kazandırmaktan son derece mutluyuz. Teknolojimiz ve inovasyon kültürümüzle her zaman öncü olmaya, müşterilerimize ve sektörümüze yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz."