Rapor talepleri nedeniyle hekimlerin öğretmenleri tefe koyduğunu savunan bir öğretmen sayfası, öğretmenlerin yıllık izni hakkı olmadığını, mazeret iznini almak için birinci derece yakınlarını kaybetmesi gerektiğini savunarak rapor konusunda anlayış istedi.

Doktor Ogretmen Kavgasi Twitter 2

“Anlayışı yüksek doktorlara başvuruyoruz”

Yıllık izin ve mazeret izni konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren öğretmenler, düğün, cenaze, aile içi mesele, araba ya da ev alma gibi durumlardan dolayı başka şehirlere gitmek için yasal izin haklarının bulunmadığını savunarak anlayışı yüksek olan doktorlara başvurduklarını söylediler. 

“Öğretmenleri insanların önüne atıyorsunuz”

Milli Eğitim Bakanlığındaki sistemin öğretmenlere bunu dayattığını savunan öğretmen sayfaları, rapor talebi konusunu özellikle sosyal medyada sündüre sündüre tekrar konuşan hekimleri eleştirerek, öğretmenleri insanların önüne atmakla suçladı. 

Doktor Ogretmen Kavgasi Twitter 4

“Rapor talepleri usulsüz”

Öğretmenlerin rapor sitemi sonrası bazı doktor sayfaları ise, rapor taleplerinin usulsüz olduğunu, sahte rapor almanın ve vermenin doğru olmadığını savundular. 

Müptezel öğretmen sayfaları

Öğretmenlerin empati taleplerine karşılık bir başka doktor sayfası ise usulsüzlüğün empatisinin olmayacağını savunarak, müptezel diye tanımladıkları bazı öğretmen sosyal medya hesaplarını hedefe koydular. 

Doktor Ogretmen Kavgasi Twitter 1

“Kendini nimetten sanan hekimlere haddini bildiririz”

Empatiye yaklaşmayan hekim sayfalarına yönelik öğretmenler ise, doktorlarda yeni hastalığın öğretmen düşmanlığı olduğunu, hekimlerin verdiği cevaplar da dahi öğretmen hastalığı sendromlarının ortaya çıktığını, hepsinin böyle olmadığını ancak kendini nimetten sanan hekimlere ise hadlerini bildireceklerini belirttiler. 

Mehmet Şimşek’in Açıkladığı Tasarruf Paketi Neleri Kapsıyor? Madde Madde Tasarruf Programı Mehmet Şimşek’in Açıkladığı Tasarruf Paketi Neleri Kapsıyor? Madde Madde Tasarruf Programı

Rapor talepleri adil değil

Hekimler ise okul müdürlerinin evrakta sahtecilik yapmaması nedeniyle başka bir kurumun memurunu yani hekimleri evrakta sahteciliğe yöneltmelerinin ne hukuki, ne adil, ne insaflı ne de vicdanlı bir tarafının olduğunu savunuyorlar. 

Doktor Ogretmen Kavgasi Twitter 3

Hekimler, öğretmenlerin yıllık izin hakları yok ise bu sorunun çözümü için başka makamlara başvurmaları gerektiğini, hiçbir bahanenin yasal olarak suç sayılan bir şeye başvurmayı normalleştirmeyeceğini belirtiyorlar.

“Sıkıyorsa bürokrasiyi hedef alın”

Bazı öğretmenler ise doktor tayfasının öğretmenleri hedef alabildiğini, eli kalem tutan öğretmenleri hedef almanın kolay olduğunu savunarak,

sıkıyorsa diğer bürokratik memurları hedef alsınlar. Ahlaksızlık bu oluyor işte. Her işte iyi kötü insanlar olabilir. Öğretmenler sayıca en büyük memur grubu olarak göz önündedir

şeklinde eleştiride bulundular.