TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada, "Seyyanen yapılan artış bundan sonra yapılacak olan güncellemelerle beraber güncellenecektir. Enflasyon içerisinde bir erimeye gidilmeyecektir, müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. Muş, memur maaşları ve emekli aylıklarının artırılmasını içeren teklifin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Muş, seyyanen yapılan artışın sadece geçerli dönem için olduğunu ve ileride yapılacak güncellemelerle birlikte yeniden değerlendirileceğini vurguladı. Ayrıca, enflasyonun maaşlar üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağını ve memur maaşlarının erimeyeceğini belirtti. 

"SPEKÜLASYONA GİTMEYE GEREK YOK"

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin iddialar hakkında da konuşan Muş, "TÜİK enflasyon verisi açıkladığı zaman, beğenmediğimiz zaman kabul etmiyoruz ama başka veriler açıkladığı zaman hoşumuza gidiyorsa o verileri kullanıyoruz, böyle bir şey olamaz.

Açıkladığı rakamlar devletin resmî rakamlarıdır ve biz bunlara göre değerlendirme yapmak durumundayız ve bunun üzerinde farklı bir spekülasyona gitmeye gerek yoktur" ifadelerini kullandı.