Memur Sen 7. Olağan Genel Kurulu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurul’da Ali Yalçın yeniden Memur Sen’in Genel Başkanı seçildi.

Tek liste halinde seçimlere giren Ali Yalçın ile plansız ve tepki amaçlı Bağımsız Genel Başkan Adayı Hüseyin Köksal Kongrede yarıştı.

huseyin-koksal-eskisehir

“Yüksek katlı binalardan göremiyorlar”

Kendisine yönelik neden Genel Başkanlığa aday olduğuyla ilgili gelen sorulara cevap veren Köksal, sahadaki memurların sıkıntılarını anlamadıkları için, istişare kültürü güç kültürüne dönüştüğü için, sahada sendikacılık yapanları Ankara’dan yüksek katlı binalardan göremedikleri için aday olduğunu söyledi.

"Plansız ama tepki amaçlı aday oldum"

Memur Sen Genel Kurulunda 11 iş kolundan 97 delegenin oyunu alan Hüseyin Köksal, düşük maaş alan hizmetli, şoför ve memurlara dikkat çektiği açıklamasında, alın terinin karşılığını alamayan ebe, hemşire, öğretmen ve polis bütün emekçiler için Genel Kurulda plansız ama tepki amaçlı Genel Başkanlığa adaylığını koyduğunu söyledi.

huseyin-koksal-memur-sen

"30 yıllık memur 13.500 TL maaş alıyor"

30 yıllık memurun 13.500 TL maaş aldığını vurgulayan Hüseyin Köksal, büyük şehirlerde en sevdiği mesleğini yüksek kira giderlerinden dolayı yapamayan memurlara atıfta bulunarak, sahada verilen emek ve alın teri için, ayın sonunu zar zor getiren emeklilere dikkat çekmek amaçlı aday olduğunu ve kendisine oy veren 97 delegeye de teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: Güler Sağlam