Kelek karpuz ve kavunun ayıplı ürün statüsüne girmesini Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz duyurdu. 

Haber ulusal basınında geniş yer bulurken sağlık personelleri de benzer yaklaşımın sağlık camiasındaki bazı sözleşmeli sağlık yöneticileri için de uygulanmasını istediler. 

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Bozulma belirtisi olan meyve ve sebzelerin de ayıplı ürün sayıldığını dile getiren Gündüz, "Olgunlaşmamış meyve veya sebze pazarda, marketlerde satışa sunulamaz. Karpuz alıyorsunuz, kesildiğinde olgunlaşmamış olduğu görülüyor. Bu ürünü satıcıya bildirip, para iadesi ya da ürün değişimi yapabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

“Kelek” ürün kategorisine alınmalılar

Kelek kavun görselini gören pek çok sağlık personeli, “bu duruma benzer o kadar çok sözleşmeli sağlık yöneticisi var ki!” diyerek sağlık sistemini tıkayan sözleşmeli sağlık yöneticiliği sistemine dikkat çektiler. 

Ayipli Urun Statusu

Trilyonluk bütçeleri yönetiyorlar

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu tasarruf tedbirleri resmen yürürlüğe girerken sağlık alanında tasarrufun da sözleşmeli sağlık yöneticiliği sisteminin bir kararname ile kaldırılarak uygulanması isteniyor. Sağlık Bakanlığında trilyonluk bütçeleri yönetmek için gerekli olan tek şartın lisans mezunu olmak olduğu belirtilen yorumlarda, Bakanlık çalışanı bile olmayan bu yöneticiler konusunda tasarruf tedbiri alınması isteniyor.

Personel illallah etmiş durumda

Nereden, nasıl geldikleri belli olmayan, sözleşmeli yöneticilerin zulmü altında illallah ederek mesleği bırakan, emekli olmak zorunda kalan ya da yurt dışına gitmek zorunda bırakılan hekimlerden, hemşirelerden acaba Bakan Koca’nın haberi var mı?

KHK ile iptal edilmeli

Sayıları yaklaşık 10.000’i bulan ve sahada yağlı maaş alan yöneticiler olarak bilinen sözleşmeli sağlık yöneticilerin çalışma dayanağı olan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin benzer bir kararname ile iptal edilmesi ile sağlık alanında tasarrufun en önemli adımının atılacağı savunuluyor.

200 bin liralık maaşlar

Tüketici Mahkemesinin verdiği kararla kelek kavun ve karpuzun ayıplı ürün statüsünde ücret iadesine imkân tanınırken, bazı sözleşmeli sağlık yöneticilerinin aldıkları 200.000 liralık yağlı maaşlarıyla ayıplı ürün kategorisinde başa oynayacağı belirtiliyor. personel sağlık