Kayan hastanelerin en dikkat çekici örnekleri ise Karabük ilinden geldi. 

Siyaset devreye girecek mi?

Karabük Eskipazar ve Karabük Ovacık Devlet Hastanelerinin temellerinin kayması nedeniyle şu an kullanılamaz durumda olduğu iddia ediliyor. Peki oluşan kamu zararını kim karşılayacak? Tabii ki kimse karşılamayacak. Muhtemelen siyaset yüzlerce örneği olduğu gibi bu hastanelerin de üzerini bir şekilde kapattıracak.

Kayan hastaneler yüzünden milyonlarca lira çöpe

Karabük'te, zemin etütleri tam yapılmadan inşa edilen Eskipazar ve Ovacık Devlet Hastaneleri, temel kayması nedeniyle kullanılamaz hale geldi ve milyonlarca liralık kamu kaynağı israf edildi. 

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

2 hastanede çökme ve kayma var

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karabük'teki hastane inşaatları, iş bilmezlik ve israfın vahim örneklerinden biri olarak kamu kaynaklarının nasıl boşa harcandığını gözler önüne serdi. Eskipazar Devlet Hastanesi, 2016 yılında 8 milyon 887 bin TL (3 milyon dolar) harcanarak inşa edildi. Ancak zemin kayması nedeniyle çökme ve kaymalar yaşandı ve hastane kullanılamaz hale geldi. Ovacık Devlet Hastanesi ise 2020 yılında 9 milyon 974 bin TL'ye (1 milyon 357 bin dolar) mal edildi. İnşaat başladı, ancak bu hastanede de zemin kayması yaşandı ve tamamlanamadı.

Yaşanan skandalları TBMM’ye taşıdı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Eskipazar ve Ovacık Devlet Hastaneleri'nin yanı sıra 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yaşanan skandalları TBMM'de gündeme getirdi. Akay, "Kaynakların nasıl israf edildiği ve savurganca kullanıldığıyla ilgili bu müsebbiplerden de bunu yapanlardan da hesap sorulmuyor. 

Sayın Cumhurbaşkanı 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Tasarrufun için denetim mekanizmasının da genişletilmesi, sorumlulardan hesap sorulması gerekiyor" dedi. Karabük'teki 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 2015 yılında yıkıldı ve yerine Sosyal Hizmetler Meslek Yüksek Okulu yapımı için 2017 yılında 14 milyon TL (5 milyon 385 bin dolar) harcanarak temeli atıldı. 

Meslek Okulu tamamlandı ancak daha sonra binanın Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek binaya dönüştürülmesine karar verildi. Bu amaçla ise 10 milyon TL (419 bin dolar) daha harcandı. Yani Kadın Doğum Hastanesi'nin tekrar hastane binasına dönüştürülmesi için toplamda 24 milyon TL ödendi.