İddiaya göre, Konya'da ikamet eden ve bir yolcu otobüsünde muavinlik yapan Hüseyin Bağrıaçık, 24 Ekim tarihinde Karaman'a giderek, 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışmaya başlayan teyzesinin kızı olan hemşire Emine Ay'a evlenme teklifinde bulundu.

Kendisine evlilik teklif edilen kuzeni tarafından reddedilen Hüseyin Bağrıaçık, bir süre sonra geri dönerek olayın meydana geldiği yerde kurusıkıdan dönüştürülen bir tabancayı kullanarak hemşire Emine Ay'ı vurdu ve ardından kendisine doğrultup ateşledi. İlk müdahale, sağlık merkezinde bulunan doktorlar tarafından yapıldı ve kuzenler acilen Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

3 KEZ KALBİ DURDU, 1 BÖBREĞİNİ KAYBETTİ

Emine Ay'ın 9 saat süren ameliyatta 3 kez duran kalbi, her defasında yeniden çalıştırıldı. Ay, saldırı nedeniyle 1 böbreğini de kaybetti. Bazı organları da hasar gören Ay, ailesinin isteğiyle Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 6 ay tedavi gören Emine Ay, 13 Nisan'da hayatını kaybetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Hemşire Emine Ay'ı öldüren Hüseyin Bağrıaçık ve sanığa yardım ettiği öne sürülen Bayram S. hakkında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Karaman 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Hüseyin Bağrıaçık "kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tabancayı temin eden Bayram S. ise "kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme suçuna yardım etmek" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, ifadeler, olay yeri inceleme raporu, kriminal raporlar, doktor raporları, telefon inceleme tutanakları, kolluk tutanakları, ölüm belgesi, otopsi raporu yer aldı.

Bağrıaçık, iddianamede yer alan ifadesinde, akrabası Emine Ay'ı platonik olarak çocukluğundan bu yana sevdiğini anlattı.

Aileler bu duruma karşı çıkınca Ay'ın kendisiyle görüşmek istemediğini ifade eden Bağrıaçık, şöyle konuştu:

Beni sosyal medyada her yerden engelledi. Olay günü Emine ile görüşmek için Konya'dan Karaman'a geldim. Emine'nin beni reddetmesi durumunda yanımda getirdiğim tabancayla intihar edecektim. Karaman'a geldikten sonra çiçek yaptırdım. Emine'nin yanına çıktım, kapıyı kapattım. Bana, 'Ne işin var burada?' diye sordu, benimle ilgilenmedi. Verdiğim çiçeği almadı. Bunun üzerine kendisine 'Madem bu dünyada kavuşamıyoruz, bari ahirette kavuşalım.' diyerek çantamda bulunan tabancayı çıkartarak iki el ateş ettim. Yardım istemek için kalkınca bir kez daha ateş ettim. Sonra iki el kendime ateş ettim."

HAYATINI KAYBEDEN HEMŞİRENİN HASTANEDEKİ İFADESİNDEN

Ağır yaralandıktan sonra 6 aylık yaşam mücadelesini kaybeden Emine Ay, Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde olaydan sonra verdiği ifadesinde şunları anlattı:

Şüpheli 2018'de sosyal medya üzerinden benimle evlenmek istediğini belirten mesajlar göndermeye başladı. Bunu aileme de anlattım. Son olarak 2022'nin mart ayında Karaman'da çalıştığım yere geldi. Bir ihtiyacım, isteğim olursa arayabileceğimi söyleyerek gitti. Olay günü şüpheli odaya girdi. 'Burada ne işin var?' diye sordum. 'Niye geldiğimi biliyorsun.' diyerek elindeki çiçeği masanın önündeki komodinin üzerine bıraktı. Sırtındaki çantayı sandalyenin üzerine koydu. İstemediğimi söyledim. Çantanın içinden pelüş ayıcık çıkartarak kenara koydu. Sonra çantadan tabancayı çıkartarak iki el bana ateş etti. 'İmdat' diyerek kalkmaya çalışırken bir kez daha ateş etti."

"ÇOCUĞUMU HAYATTAN KOPARDILAR"

Baba Mehmet Ay, , kızının genç yaşta hayata gözlerini kapattığını söyledi.

Acılarının büyük olduğunu belirten Ay, "Gitgide eridi ve organ yetmezliğinden çocuğumuzu kaybettik. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Çocuğumuz geri gelmeyecek ama en azından sonrası böyle olaylar yaşanmaz. Yeni atanmıştı, heyecanlıydı ve hayat doluydu. Hayalleri vardı. Çocuğumu hayattan kopardılar." ifadesini kullandı.

Kızının kabri başında hüzünlenen anne Havva Ay ise her gün evladının mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

Kızının Karaman'da görev yapan meslektaşlarının Anneler Günü'nde kendisini ziyaret ettiğine değinen Ay, "Katilin en ağır cezayı almasını ve çocuğumun burada rahat uyumasını istiyorum. Anneler Günü'mü arkadaşları kutladı. Yanımda yok ve maalesef bir daha da olamayacak." dedi.

Editör: Güler Sağlam