Hastaneden yapılan açıklamada, Doç. Dr. Halil İbrahim Taşçı'nın göreve geldiği günden bu yana tüm hastane personeli tarafından sevilen ve sayılan bir başhekim olduğu vurgulandı. İddialara ilişkin açıklamasında, ekibiyle birlikte hastanenin uzun süredir devam eden sorunlarına el attığını ve birçoğunu çözüm aşamasına getirdiğini belirtildi.

Son günlerde yayınlanan bir haberle ilgili olarak, hastanemiz tarafından yapılan inceleme sonucunda olayın detayları netlik kazandı. Haberde adı geçen E.O isimli personel ile temizlik personel amiri arasında yaşanan olay, güvenlik kameraları sayesinde aydınlatıldı.

Olay, E.O isimli personelin temizlik personel amirinden izin talep ettiği sırada yaşanmıştır. Temizlik personel amiri, E.O'ya gerekli izni vermiştir. Ancak aralarında kısa süren bir ağız kavgası yaşanmış, ancak hemen sonrasında taraflar arasında anlaşma sağlanmış ve olay kapanmıştır.

E.O isimli personel amirlerini zor durumda bırakmak için olaydan saatler sonra kendini yaralamış ve sanki amiri tarafında darp edilmiş gibi acile gidip darp raporu almıştır. Bu olayı kendi tanıdığı birkaç gazeteciyle paylaşarak sanki hastanede darp edilmiş gibi haber yaptırmıştır. Kamera görüntüleri görgü tanıkları ile beraber Başhekimliğimizce ilgili personel hakkında şu anda soruşturma başlatmış olup olayın savcılığa kadar gideceği anlaşılmaktadır.

Karaman Eğitim Araştırma Hastanemiz günlük ortalama 7000 kişiye hizmet eden bir bölge hastanesidir. Kendi alanında uzman birçok personelimiz göreve başlamış ve Karaman’da yaşayan hastalarımızın, başka şehirlere gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini yapmaktadırlar. Elbette bazı eksiklikler olmaktadır ama bunlar yeni yönetimle beraber asgari düzeye inmeye başlamıştır.

Yaşanılan bu olayların bir daha tekerrür etmemesini ümit ediyor, kaliteli sağlık hizmeti sunumunda ve personellerimize adil yaklaşımımızdaki kararlılığımızın daim olacağını bir kez daha vurguluyor, sağlıklı günler diliyoruz.