Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da bu konunun gündeme geleceğini belirtti. Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, Bakan Işıkhan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında esnek çalışma modeline yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını ve bu konuda tüm ilgili taraflarla bir araya geleceklerini ifade etti.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Kadın İstihdamına Yönelik Projeler

Bakan Işıkhan, kadın istihdamına yönelik yapılan çalışmalara da değinerek,

"İş-Pozitif Projemiz ile kadın istihdamını artırmayı hedefliyoruz. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde 9 Şubat’ta başlatılan İş Pozitif Programı kapsamında şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettik. Bu rakamların daha da artmasını bekliyoruz. Ayrıca, gençler ve engelliler için de benzer projeler hayata geçirmek istiyoruz."

dedi.

Women-UP ve Diğer Destek Projeleri

Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 2021’de başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-UP) hakkında bilgi verdi. Bu proje kapsamında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki

Bakan Işıkhan, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi hakkında da bilgi verdi. "Projeye Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde 0-24 aylık çocuğu olan çalışan anneler başvuru yapabiliyor. Ödemeler anneye yapılacak, bakıcıya ayrı bir ödeme yapılmayacak. Bütçesi 15,3 milyon avro olan projemiz ile 12 ay boyunca aylık ortalama 7 bin kadının (3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı) kayıtlı istihdamı desteklenecek. Proje ile aylık her bir çalışan anne için 325 avro destek verilmesi planlandı. Proje teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibarıyla başlayacak ve 12 ay sürecek. 25 Ekim 2025 tarihinde projemizin kapanışı planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Toplantısı

Bakan Işıkhan, esnek çalışma modeli konusunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da ele alınacağını belirterek, "Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinde yer alan esnek çalışma modeline yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.