150 Bin Liralık Faizsiz Evlilik Kredisi Bu Ay Başlıyor 150 Bin Liralık Faizsiz Evlilik Kredisi Bu Ay Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinde SSK, Bağ Kur ve emekli sandığı ayrımı olmayacak açıklamasına rağmen yapılan düzenleme böyle olmadı.

EYT düzenlemesinin ardından, 09.09.1999-08.03.2001 tarihleri arasında sigortası başlayan İşçi, Esnaf ve Çiftçiler (SSK ve Bağ-Kur) Askerlik Borçlanmasıyla EYT'li olurken, Asker, Polis ve diğer kamu çalışanları (Emekli Sandığı personeli) aynı hakka sahip olamadılar.

SGK'nın 2023/13 numaralı genelgesinde Kamu Çalışanları için "borçlanılan süreler işe başlama tarihini geriye çeker ancak, sigorta başlangıç tarihleri değişmez" şeklindeki hukuka aykırı madde, tartışmalara yol açtı. Bu durumu gidermek için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuran birçok kişi, SGK'nın uygulamasının hatalı olduğunu ve kanunların öngörmediği kısıtlamanın yorum yoluyla uygulanamayacağını belirtti.

Kurum, Emekli Sandığı personelinin de SSK ve Bağ-Kur'lularda olduğu gibi Askerlik Borçlanmasıyla EYT'li olabileceği yönünde "TAM TAVSİYE KARARI" verdi ve bu kararları SGK'ya iletti. Ancak SGK, hukuksuz uygulamasına devam ederek binlerce Asker, Polis ve diğer kamu çalışanını mağdur etmeye devam ediyor.

5434 SK ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kararlarına göre halihazırda EYT kapsamına girmesi gereken ancak SGK genelgesiyle bu hak'ları engellenen binlerce Asker, Polis ve diğer kamu çalışanları TBMM'den gelecek müjdeli haberi bekliyor.