Genel Başkan, TÜİK'in verilerine dayanarak, Kasım ayında bir aylık enflasyonun %3,28 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Haziran-Temmuz dönemini baz alarak yıllık enflasyonun %61,98'e yükseldiğini ve Temmuz ayında yapılan %6'lık zamın, gerçekleşen enflasyonun 4,5 kat altında kaldığını söyledi.

Memur maaşlarındaki erimenin net bir şekilde ortaya konulması adına ortalamaları paylaşan Genel Başkan, ortalama memur maaşının sosyal yardımlar dahil 25 bin 500 TL olduğunu belirtti. Bu durumda, memur maaşlarının son 5 ayda aylık 7 bin 50 TL eridiğini ve memurların alım güçlerinin haziran seviyelerine getirilmesi için en az 7 bin 50 TL artışa ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Aralık enflasyonu ile birlikte erimenin daha da artacağına dikkat çeken Genel Başkan, toplu sözleşme görüşmelerinde kararlaştırılan maaş artışlarının enflasyon hedefinin gerisinde kalmaya başladığını ifade etti. Bu durumun kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarındaki erimenin kaçınılmaz bir son olduğunu gösterdiğini belirten Genel Başkan, bu zam politikasının sürdürülebilir olmadığını savundu.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarına ve emeklilere piyasa gerçeklerine uygun maaş zammı yapılması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan, alım gücünü yükseltmek için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış ve buna ek olarak refah payı verilmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi. Yetkililere seslenen Genel Başkan, ocak ayında kamu çalışanlarına refah payını içeren bir artış yapılması çağrısında bulundu.