Geylan, söz konusu ziyaretlerinde sendikanın üyeleri ve kamu çalışanları ile bir araya geldi ve önemli konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kamu çalışanları sendikal esarettedir. Kurtaracak olan sizlersiniz.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının sendikal esaret altında olduğunu vurgulayarak, Türkiye Kamu-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masaya oturması gerektiğini savundu. Geçtiğimiz yıl 530 bin üyeye sahip olan sendikanın, üye sayısını artırarak şerefli bir hak mücadelesine dahil ettiklerini belirten Geylan, "Bu sizlerin başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Geylan, 2023 yılının Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olması sebebiyle yeni bir dönemin başlangıcı olacağına dikkat çekerek, kamu çalışanlarının sendikal esaretten kurtarılması için Türkiye Kamu Sen'in tek adres olduğunu vurguladı. Gelecekteki toplu pazarlık sürecine de değinen Geylan, geçmişte kamu çalışanlarının sözde yetkili sendikadan ne kazandığını sorgulayarak, Türkiye Kamu-Sen'in yetkili olduğu dönemlerde bile her taleplerine karşılık bulamadıklarını ancak çalışanların güvenini rencide etmediklerini söyledi.

Geylan, bugün işverenin sufflesiyle konuşan bir sözde yetkili sendikanın kamu çalışanlarının kazanımlarını geriye götürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye Kamu Sen'in ise her zaman çalışanların sesi olduğunu ve mücadelesini cesaretle sürdürdüğünü vurguladı. Her ne kadar toplu pazarlık masasında her talebe karşılık bulunamasa da Türkiye Kamu-Sen'in çalışanların beklentilerini hakkıyla temsil ettiğini ifade etti.

“Ek zam kaçınılmazdır”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamu çalışanlarının alım gücünün azaldığına ve yoksullaştığına dikkat çekerek Temmuz ayını beklemeden seyyanen zam verilmesi gerektiğini söyledi. Geylan, refah payının kalıcı olarak verilmesi ve enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının da önemine vurgu yaptı. Yeni parlamentodan taleplerini dile getiren Geylan, Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan memurların sınavsız olarak Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçiş yapmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, tüm kamu çalışanlarının vergi dilimlerinin yüzde 15'e sabitlenmesi ve bayram ikramiyesi ödenmesi talebinde de bulundu. Geylan, bu taleplerin hayata geçirilmesinin kamu çalışanlarının haklarının korunması açısından önemli olduğunu vurguladı.