Kamu işçilerinin sözleşmelerinin hazırlanması için sendikalar yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tamamlanan sözleşmeler, işçilere zamlı maaşlarını alabilmeleri için büyük önem taşıyor. Sendikaların hedefi, sözleşmeleri ay sonuna kadar yetiştirmek. Bu sayede, kamuda çalışan işçiler zamlı maaşlarını yakın zamanda almaya başlayabilecekler.

Kamu işçilerinin ortalama giydirilmiş ücreti ise 21 bin lira seviyesine yükseldi. Zamlı maaşlarının gelecek ay itibarıyla ödenmesi bekleniyor. Ancak sözleşmeleri bu aya yetişmeyen işçiler için bir iyi haber daha var. Birikmiş fark ödemeleri de alınabilecek.

Kamu işçileri ve okuyucular, yeni sözleşmelerin tamamlanması ve zamlı maaşların ödenmesi sürecini büyük bir heyecanla bekliyor. Detaylar ve güncel gelişmeler ise yakın zamanda açıklanacak.

İkinci 6 ay için ise yüzde 15, artı enflasyon farkı verilmesine karar verildi. Ertesi yıl ise yine 6 aylık dönemlerde yapılacak zamlarda yüzde 10 artışa ilaveten enflasyon farkı dikkate alınacak.

Sosyal haklarda ve ek ödemelerde de artışa gidildi. Fazla çalışma ücretleri yüzde 70 yükseltildi. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesi kararlaştırıldı.

TRT

Editör: Serap