Kamu işçilerini sevindirecek bir gelişme olarak, geriye dönük ödemelerin yapılmaya başlandığı öğrenildi. Bu ödemelerin sistemde 9 ayrı bordro şeklinde görüneceği belirtildi.

Ancak Sağlık Bakanlığında döner sermaye bütçesinin uygunluğuna göre ödemelerin bazı hastanelerde yapıldığı bazılarında ise henüz yapılmadığı biliniyor.

Kamu işçilerine yönelik geriye dönük ödemelerle ilgili önemli bir bilgilendirme İhsan Tatlı tarafından yapıldı. Tatlı, kamuoyuyla paylaştığı mesajında, geriye dönük ödemelerin detaylarının 9 farklı bordro şeklinde sistemde görüneceğini açıkladı.

İhsan Tatlı, 1 Ocak 2023 ile 14 Ocak 2023 tarihleri arasındaki toplu iş sözleşmesi farkının yanı sıra Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin toplu iş sözleşmesi farkı, 30 günlük ikramiye farkı ve 2 bordroda yer alan 13 günlük tediye farkının da ödemeler arasında yer alacağını belirtti.

Geriye dönük ödemelerin iller ve hastaneler arasında farklılık gösterdiği bir durum ortaya çıktı. Bu durum, bir hastanenin X şehrinde yatırıldığı halde, henüz Y şehrinde yatırılmamış gibi görünmesine neden oluyor. Ancak, öngörülerimize göre, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanan çoğu il ve kurumda ödemelerin en geç Salı gününe kadar hesaplara yatması bekleniyor.

İşte 9 adet bordo:

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-1

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-9

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-7

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-8

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-6

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-4

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-5

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-2

kamu-iscileri-geriye-donuk-odemeler-3

Not : Ayrıca geriye dönük ödemelerde SGK rapor kesintisi varsa bunu SGK'dan isteyebilirsiniz video ve dilekçe örneği ekledik Buraya Tıklayın