Oda Tv kamu işçisine yılın 2. Yarısında verilecek zamma dair bir hesaplama paylaştı. Buna göre yüzde 14.05'lik enflasyon farkıyla toplam zam oranı yüzde 25.46'ya ulaşması bekleniyor. Peki temmuz ayında en düşük işçi maaşı ne kadar olacak?

Toplu sözleşme zam oranı yüzde 10

Enflasyon Gerçeği: Memur ve Emekli Maaşlarının Kayıpları Rakamlarla Ortaya Kondu! Enflasyon Gerçeği: Memur ve Emekli Maaşlarının Kayıpları Rakamlarla Ortaya Kondu!

Milyonlarca çalışanın maaşı Temmuz ayında artacak. Kamu işçilerinin yüzde 10 olarak belirlenen zam oranı, enflasyon farkıyla birlikte yükselmeye devam edecek. Kamu işçilerine ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 10'u aşan kısmı kadar fark verilecek. 

Kamu işçileri statüsünde bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığında görev yapan Hasta Kayıt ve Yönlendirme personelleri yani Bilgi İşlemler, Özel Güvenlik Görevlisi ve Temizlik Personelleri ile Klinik Destek Personelleri de yer almaktadır.

4 aylık verilere göre zam oranı yüzde 18,72 oldu

Temmuz ayında maaşları artacak kamu işçilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 7.93 olarak belirlendi, böylece zam oranı şu anda yüzde 18.72'yi buldu.

Tahminler tutarsa yüzde 25,46 zam alacaklar

Kamu işçilerinin kesin zam oranı için Mayıs ve Haziran enflasyonu bekleniyor. Ancak, bazı ipuçları veriliyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; Mayıs enflasyonu yüzde 3.04, Haziran enflasyonu ise yüzde 2.56 olarak tahmin ediliyor. Bu tahminler gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.46 olacak.

Yılın başında maaşları yüzde 37.57 artan kamu işçilerinin Temmuz'daki enflasyon farkı ise anketteki tahmine göre yüzde 14.05'e ulaşacak. Bu oran ile birlikte zam oranı yüzde 25.46'ya yükselecek. personel sağlık

En düşük kamu işçisi maaşı 41 bin 601 TL olacak

Kamu işçilerinde en düşük çıplak brüt ücret de yüzde 25.46'lık tahmin gerçekleşirse en düşük 33 bin 159 liradan 41 bin 601 liraya yükselecek. Kesin oranlar 3 Temmuz'da belli olacak.