Özellikle devlet memurlarına yapılan aynı anda maaş zamları, kamu işçilerine de uygulanmalıdır. Kamu işçilerinin maaş zamları, Ocak ve Temmuz aylarında aynı anda gerçekleşmelidir. Şu anda ay ay farklı zamanlarda yapılan zamlar, kamu işçilerinin maaşlarında büyük farklılıklara neden olmaktadır ve bu durumun önüne geçilmelidir.

Ayrıca, yeni toplu sözleşmelerin imzalanması için eskisinin bitmesi beklenmemelidir. Bu, çalışanların haklarını daha hızlı bir şekilde güvence altına alacaktır. Kamu çalışanlarının haftalık çalışma saatleri de gözden geçirilmelidir. Haftalık 40 saat çalışma hakkı, tüm kamu çalışanları için geçerli olmalıdır. Ayrıca, tayin bekleyen yüzlerce aile için acil tayin hakkı verilmelidir. Tayin işlemleri daha hızlı ve adil bir şekilde yapılmalıdır.

Son olarak, promosyonlar gözden geçirilmelidir. Kamu işçilerinin çalışma şartları ve hakları iyileştirilmelidir. Toplu sözleşmelerde yapılan ayrımcılık sona ermeli ve tüm kamu çalışanları için adil bir çalışma ortamı sağlanmalıdır. Kamu sektörünün temel taşları olan çalışanlar, hak ettikleri değeri görmelidirler. Bu talepler, kamu işçileri tarafından büyük bir kararlılıkla savunulmaktadır ve adil bir toplu sözleşme sistemine olan ihtiyaç giderek artmaktadır.

ihsan TATLI