Son dönemde kamu sektöründeki yüksek maaş uygulamaları gündemdeki yerini koruyor. Bu bağlamda, bir kamu bankasının Genel Müdürü'nün 1.2 milyon TL'lik maaşı, bürokrasi içinde tartışmalara neden oldu.

Türkiye'de gelir adaletsizliği giderek büyüyen bir sorun haline gelirken, ballı maaş alanların sayısı da artıyor. Kamu bankalarında verilen yüksek maaşlar da bu konuda en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Son günlerde gündemde yer alan haberlere göre, bir Kamu Bankasının Genel Müdürünün 1.2 milyon TL maaş aldığı ifade ediliyor.

Maaş skandalını gündeme getiren SÖZCÜ Yazarı Deniz Zeyrek, sözü edilen genel müdürün maaşının 850 bin civarında olduğunu, yüzde 35'ten fazla yapılan zamla birlikte maaşının 1.2 milyon TL'ye çıkarıldığını kaydetti. Bu durumun tüm kamu bankalarının yönetimlerinde büyük rahatsızlık yarattığını ifade eden Zeyrek, “Kamu bankalarında şu aralar en çok konuşulan konu

bu oldu. Diğer yöneticilerin, genel müdür yardımcılarının maaşları, bunun yanına bile yaklaşamaz. Bu zammı son dönemde yapmışlar ve kurum içinde büyük tepki var” dedi.

PRİM ÖDEMELERİ VAR

Bankanın bilançolarında ve Sayıştay raporlarında tek tek maaşların görülmediğini hatırlatan Zeyrek, genel personel gideri altında yüksek maaşların gizlendiğini belirtti. Konuyu doğrudan banka içinden de teyit ettiğini dile getiren Zeyrek, maaşın yanı sıra yüksek primlerin de ödendiğini ve genel müdürün gelirinin katlandığını aktardı.