Genel Başkan Kahveci’nin Muğla ziyaretinde Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Uğur'la birlikte Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ile görüştü.

Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Bu ziyaretin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen Kahveci, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Toğan ile görüştü ve yetkiyi alan teşkilat mensuplarıyla temsilcilik odasının açılışını gerçekleştirdi. Kahveci, başarılı çalışmalarından dolayı teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Ziyareti

Genel Başkan Kahveci, daha sonra Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim’i ziyaret etti. Bu ziyarette, Muğla’daki sağlık çalışanlarının talepleri ve sorunları ele alındı. Muğla ve Türkiye genelinde sağlık hizmetlerine dair değerlendirmeler yapıldı.

İl Temsilciliği ve Toplantılar

Ziyaretlerin ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğinde, İl Temsilcisi Mürsel Özata, sendika şube başkanları ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Kahveci, Muğla şubesinin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarına değinerek, tasarruf düzenlemeleriyle mağdur edilmemeleri gerektiğini belirtti ve hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Kahveci’nin Talepleri

Genel Başkan Önder Kahveci, kamu çalışanlarının ekonomilerinin iyileştirilmesi için ek zam ve refah payı gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, toplu sözleşme ikramiyesinin geri verilmesi, 3600 ek gösterge ve hizmetlilere memurluk gibi temel beklentilerin karşılanması gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının tek kalem maaş talepleri, giyim yardımı ve nöbet ücretlerinin güncel seviyelerde makul ücretlere dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gayemiz 'Mutlu Çalışan Mutlu Türkiye' idealimizi hakim kılmaktır. Taleplerimizde ve mücadelemizde bunun içindir. Bu güzel organizasyon için ve Muğla’da bu yıl üye sayımızı artırıp birçok kurumda yetkiyi alarak üstün bir gayret ortaya koyan Şube Başkanımız Mehmet Uğur’a, şube yöneticilerimize, işyeri temsilcilerimize, kadın komisyonu üyelerimize ve tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, sendikal çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum."