Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan proje ile inşaatları devam eden hastaneler aracılığıyla Kahramanmaraş'ın yatak kapasitesi yüzde 50 artış gösterecek. Yapılan düzenlemeler, deprem sonrası hasar gören hastanelerin yeniden inşa edilmesini ve eksiklik bulunan bölgelerde sağlık standartlarının yükseltilmesini amaçlıyor.

Ferhuş Sağlık Kompleksi, Nurhak ve Türkoğlu Acil Durum Hastaneleri ile Merkez Acil Durum Hastanesi'nin inşaatları devam ederken, Önsen bölgesinde yapılacak bin yataklı şehir hastanesi için de ihale çalışmaları sürüyor. Şehir merkezi ve ilçelere kazandırılan bu yeni sağlık kompleksleri ile Kahramanmaraş'ın toplam hastane kapasitesine 2 binin üzerinde yatak eklenmesi planlanıyor.

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, yapılan ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Ferhuş Sağlık Kompleksi'nin yanına yapılacak yeni hastane ile toplam yatak kapasitesinin 556'ya ulaşacağını belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş'a kazandırılacak diğer hastanelerle birlikte deprem öncesine göre yatak kapasitesinin 1.5 kat artacağını ifade etti.