Bu durum, personelin eksik maaş almasıyla birlikte yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. Ancak, bu sorun görmezden gelinmekte ve herhangi bir adım atılmamaktadır. 

Güncelliğini koruyan 12 Haziran 2023 tarihli haber, hala geçerliliğini korumaktadır. Bu habere geçmeden önce, Temmuz 2023 maaşında yapılan zamla ilgili bilgileri de paylaşmak önemlidir. 

Sağlık personelinin maaşı, asgari ücretin bir tık üzerindedir. Gördüklerimiz gerçektir ve bu kişi, 657'ye tabi sağlık hizmetleri sınıfında çalışan bir sağlık personelidir.

saglik-personeli-sozlesmeli

Lise ve önlisans mezunu olan ve sözleşmeli sağlık personeli olarak göreve başlayanların, daha sonra 2 ve 4 yıllık sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olmaları ve intibaklarının yapılması sonucunda kadroya geçişleri, ilk atandıkları günkü öğrenimlerine göre gerçekleştirildi. 

Bu durumda, ilk defa açıktan atanan kişi gibi işlem yapılan sağlık personeli, maaş, tavan, teşvik, nöbet gibi ödemeleri yeni ve intibak yapılmamış bir memur gibi almaya başladı. Aynı şekilde, hizmet süreleri de 3 ila 4 yıl arasında değişen personel, yeni başlayan bir memur gibi değerlendirildi. Kamuda sözleşmeli personelin kadroya geçişi gerçekleşti, ancak bu geçiş süreci mağduriyetleri beraberinde getirdi.

İŞTE AYNI PERSONELE AİT MART VE MAYIS BORDROLARI

MART

mart-ayi-1

MAYIS

mayis-ayi-