Yakınları Adalet İstiyor

Olayın aydınlatılması için girişimde bulunan doktorun yakını Abdurrahman Kafas, "Bu cinayetin açığa kavuşması ve failin bulunması için oğlu talepte bulundu, dilekçe verdi. Şu an beklemedeyiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Bayrampaşa'da Korkunç Bulgu

Bayrampaşa Kocatepe Metro İstasyonu yakınlarındaki ağaçlık alanda 17 Mayıs Cuma günü çıplak bir kadın cesedi bulundu. Yapılan incelemeler sonucu, cesedin 64 yaşındaki Mısırlı anestezi uzmanı Dr. Noha Mahmoud'a ait olduğu tespit edildi. Mahmoud, yaklaşık bir ay önce İskenderiye'den Türkiye'ye turist olarak gelmişti.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Kayıp İhbarı ve DNA Eşleşmesi

Ziyaretinin üçüncü haftasında annesinden haber alamayan, Dubai'de yaşayan oğlu Yehia Hassan, 24 Mayıs'ta Türkiye'ye gelerek kayıp ihbarında bulundu. Bayrampaşa'da bulunan cesetten alınan DNA örneği ile Yehia Hassan'dan alınan örnek eşleşti. Bu tespit sonrası Noha Mahmoud'un cenazesi otopsi işlemlerinin ardından oğluna teslim edildi ve Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul'da Bulunan Kadın Cesedinin Mısırlı Doktor Noha Mahmoud Olduğu Tespit Edildi

Dr. Mahmoud'un Türkiye'deki yakını Abdurrahman Kafas, "Kendisi bir tıp doktoruydu, anestezi uzmanıydı. Yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye turist olarak gelmişti. Oğlu ile sürekli irtibat halindeydi. Ancak Türkiye'ye geldikten üç hafta sonra irtibat kesildi. Telefonuna cevap vermez oldu, WhatsApp mesajlarına dönmedi, telefonu kapandı. Bu şüphe üzerine oğlu Türkiye'ye geldi, karakola gidip şikayette bulundu" dedi.

Abdurrahman Kafas, polisin ceset bulgusunun ardından oğlunu aradığını belirterek, "Asayişten çağırdılar, orada bir ceset gösterdiler. Ceset tanınmaz haldeydi. DNA testi sonucunda cesedin annesine ait olduğu yüzde 99.99 oranında tespit edildi. Polisler, cesedin Kocatepe Metro durağı yakınındaki yeşil alanda bulunduğunu söyledi. İşlemlerimizi tamamlıyoruz, cenazemizi alacağız ve defin işlemlerine başlayacağız" dedi.

Araştırmalar Devam Ediyor

Dr. Mahmoud'un yalnız başına Türkiye'ye geldiği ve bir hafta sonra dönmeyi planladığı öğrenildi. Altı çocuğu olan doktorun, Türkiye'de bir kişiyle tanıştığı ancak bu kişi hakkında henüz bilgi sahibi olmadıkları belirtildi. Olayın aydınlatılması ve failin bulunması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.