Genc Saglik Sendikasi Adana 1

Genç Sağlık Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Aydın, Kadın Kolları Başkanı Sevda Koca, beraberindeki yönetim heyeti ve sağlık çalışanları, dün nöbete gitmek üzere evinden ayrılan ve eski eşi tarafından canice katledilen hemşire Saniye Özmen için Adana Yüreğir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Genc Saglik Sendikasi Adana 4

Genç Sağlık Sendikası Kadınlar Komisyonu Başkanı Sevda Koca, kadın cinayetlerinin son bulması için çalışmayı sürdüreceklerini dile getirerek; “Kadına yönelik şiddet, sadece şiddete maruz kalan bireyin değil hepimizin sorunudur. Bu sorunu çözmek de hepimizin sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı.

Genc Saglik Sendikasi Adana 3

“Saniye Hanım’ın geride bıraktığı 2 çocuğuna eğitim hayatları boyunca burs vereceğiz”

Saniye hemşirenin ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyen Koca, “Saniye Hanım’ın geride bıraktığı 2 çocuğuna eğitim hayatları boyunca burs vereceğiz. Gücümüz yettiğince evlatlarının yanında olacağız. Adını, Adana şubemize vererek daima yaşatacağız.” şeklinde konuştu.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Genc Saglik Sendikasi Adana 2

Katılımcılar konuşmanın ardından, Özmen’in hastanedeki birimine karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Genc Saglik Sendikasi Adana 5

Ne olmuştu?

Merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi’nde dün İhsan Uğurlu (61), takip ettiği eski eşi Saniye Özmen’i işe gitmek için otomobiline bindiği esnada tabancayla ateş ederek öldürmüş, ardından aynı silahla intihar etmişti.